wietblaadje 1

Inwoners Chicago trotseren kou voor legale wiet

2 januari 2020

Inwoners van de Amerikaanse staat Illinois konden op Nieuwjaarsdag voor het eerst legaal marihuana kopen voor recreatief gebruik. Veel gebruikers trotseerden de kou om van die nieuwe mogelijkheid gebruik te maken. Onder meer in Chicago stonden lange rijen voor de winkels die een vergunning hebben gekregen om cannabis en afgeleide producten te verkopen. ,,Ongelooflijk dat mensen al zo vroeg op pad gingen’’, zei inwoner Cal Marek, die een filmpje online zette van honderden wachtenden voor een cannabiswinkel in een buitenwijk van Chicago, tegen CNN. ,,Ik had verwacht dat mensen nog met een kater in bed zouden liggen.’’ Ook andere inwoners maakten melding van grote drukte. Lees verder»

wietblaadje 1

Wietproef kan van start

12 november 2019

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel dat de verkoop van lokaal geteelde wiet in tien gemeenten mogelijk maakt. Nadat eerder de Tweede Kamer akkoord ging, kan de wietproef nu van start. Bijna alle fracties in de Eerste Kamer stemden voor het experiment gesloten coffeeshopketen van de ministers Grapperhaus en Bruins. Ondanks twijfel stemden ook CDA en ChristenUnie uiteindelijk voor. Alleen PVV en SGP stemden tegen. De PVV-fractie ‘ziet helemaal niets in het experiment’ en noemt het ‘volstrekt onzinnig’. Volgens de SGP geeft het experiment een signaal af naar de samenleving dat softdrugsgebruik wordt genormaliseerd. ‘Het is een overheidstaak om coffeeshops te sluiten en niet om zorg te dragen voor veilige drugs.’ Lees verder»

wietblaadje 1

9% minder alcoholmisbruik in staten met legale wiet

5 november 2019

Alcohol is slecht voor de gezondheid, laat staan als je je regelmatig overgeeft aan comazuipen. Drank staat samen met tabak zelfs in de top 4 van meest schadelijke drugs, ook al zijn ze legaal en op elke straathoek te koop. Maar gelukkig hoeven bezorgde burgers en beleidsmakers niet langer na te denken over de beste remedie tegen drankmisbruik. Het legaliseren van wiet fixt het wel, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek! Het gekke van alles is dat onze overheid zich wel heel druk maakt om illegale drugs – cannabis inbegrepen – en het met vuur en zwaard bestrijden daarvan, maar echt schadelijke en legale drugs praktisch ongemoeid laat. En dus roken en drinken er miljoenen mensen, die terwijl ze hun gezondheid vernachelen ook nog eens doodleuk de staatskas spekken met honderden miljoenen accijnsgeld. Lees verder»