wietblaadje 1

Baanbrekende studie • Zeer kleine doses THC verlichten chronische pijn

9 juli 2020

Een wereldprimeur in Israël: voor het eerst is in een klinisch onderzoek aangetoond dat het inhaleren van zeer kleine doses THC een pijnstillende werking heeft. Daarmee is volgens de onderzoekers de effectiviteit van microdosering van cannabis voor het eerst wetenschappelijk aangetoond. Het onderzoek is uitgevoerd door het Israëlische bedrijf Syqe Medical. Conclusie: het inhaleren van extreem lage en precieze doses THC verlicht effectief chronische pijn, terwijl de “gebruikelijke psychoactieve bijeffecten” achterwege blijven. Lees verder»

wietblaadje 1

Opinie: ‘War on drugs’ leidt in de VS tot moderne vorm slavernij

7 juli 2020

In de debatten over Black Lives Matter blijft de War on drugs onbesproken. Onterecht, want de criminalisering van drugs speelt een hoofdrol in de voortdurende achterstelling van de zwarte Amerikaanse bevolking. Het wijdverspreide politiegeweld tegen zwarte Amerikanen is onderdeel van een vicieuze cirkel van armoede, drugscriminaliteit, vervolging en opsluiting, en weer nieuwe armoede. Opwaartse krachten, onderwijs en werk, leggen het hier al decennia tegen af. Lees verder»

wietblaadje 1

Landrassen • Oer-wietsoorten waarmee het allemaal begint

7 juli 2020

Lokale cannabis variëteiten uit traditionele productielanden noemen we landrassen. Deze oer-wietsoorten vormen de basis van alle moderne cannabis kruisingen. Sinds de tijd van de befaamde Hippie Trail zoeken cannabis liefhebbers en kwekers naar zaden van landrassen. Tegenwoordig worden ze als strategisch nationaal bezit beschouwd. Lees verder»