wietblaadje 1

Landrassen • Oer-wietsoorten waarmee het allemaal begint

7 juli 2020

Lokale cannabis variëteiten uit traditionele productielanden noemen we landrassen. Deze oer-wietsoorten vormen de basis van alle moderne cannabis kruisingen. Sinds de tijd van de befaamde Hippie Trail zoeken cannabis liefhebbers en kwekers naar zaden van landrassen. Tegenwoordig worden ze als strategisch nationaal bezit beschouwd. Lees verder»

wietblaadje 1

Cannabis & Alzheimer • ‘fenomenale’ resultaten Israël + klinische studie VS

7 juli 2020

Het gemeentebestuur van Denver, hoofdstad van de Amerikaanse staat Colorado, heeft het bedrijf MedPharm een vergunning verstrekt voor onderzoek naar medicinale cannabis bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Het gaat om een placebo-gecontroleerde gerandomiseerde studie met 150 Alzheimerpatiënten. Ook in Israël, sowieso een belangrijk land als het gaat om onderzoek naar de plant, zijn onderzoekers actief op dit gebied. Het verlenen van de vergunning is een primeur. Want hoewel medicinale cannabis inmiddels in meer dan dertig Amerikaanse staten legaal is, blijft degelijk wetenschappelijk onderzoek een lastige kwestie. Op federaal niveau blijft de plant immers verboden. De staat Colorado is een voorloper op het gebied van legalisering. In 2000 stemde een meerderheid van de inwoners voor legale medicinale cannabis en in 2014 legaliseerden Colorado en Washington als eerste staten ook de recreatieve cannabisketen. Lees verder»

wietblaadje 1

Zwijndrecht moet het nog halfjaar langer zonder coffeeshop doen

23 juni 2020

Zwijndrecht moet het in ieder geval nog een halfjaar langer zonder coffeeshop doen. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om de vergunningsstop met die periode te verlengen. Die praat daar volgende week dinsdag over. Veel keuze heeft de raad niet, want er is geen concreet uitgewerkt plan. De enige coffeeshop in de gemeente, het niet-commerciële Xpresso, werd in november gesloten. Na meningsverschillen over vermeende onregelmatigheden werd de oude bedrijfsleider geschorst, maar daarmee verviel ook de vergunning van Xpresso; die stond op zijn naam. Er loopt nog altijd een justitieel onderzoek. Lees verder»