DEA

Hoe ambtenaren profiteren van de wiethype in Canada

10 januari 2017

Steeds meer beleggers steken geld in de Canadese cannabis-industrie. De waarde van aandelen in grote wietproducenten is in een jaar tijd verviervoudigd. De koersen lopen dit jaar alleen maar verder op. In de zes handelsdagen van 2018 is bijvoorbeeld de koers van cannabisproducent Canopy Growth met meer dan 40 procent gestegen. "De Canadese wietindustrie is een hype onder beleggers", zegt Tycho Schaaf van beleggingsplatform Lynx. "We spreken veel klanten die juist een rekening bij ons willen openen om te kunnen beleggen in wiet. En bestaande klanten stellen er steeds meer vragen over." Lees verder»

drugscontrole

En weer zet Trump een streep door beleid Obama: VS voeren oorlog tegen softdrugs op

4 januari 2017

De regering-Trump heeft donderdag het softdrugs-gedoogbeleid van Barack Obama teruggedraaid. Dat betekent dat Amerikaanse marihuana-ondernemingen en (in theorie) gebruikers in het vizier van justitie kunnen komen. Onder de vorige president had dat geen prioriteit. Met het besluit worden cannabistelers, handelaren, financiers en gebruikers weer teruggestuurd naar de schaduw van de illegaliteit waar ze vandaan kwamen. De afgelopen jaren hebben in totaal 29 staten cannabis gelegaliseerd; in 21 staten voor medisch gebruik en acht staten ook voor recreatief gebruik. Lees verder»

kees hoekert

R.I.P. Kees Hoekert – Grootvader van de Nederwiet

3 januari 2017

Op oudjaarsdag 2017 is een reus heen gegaan. Kees Hoekert, oprichter van de Lowlands Weed Company, was een volstrekt unieke figuur die zijn bijnaam ‘Grootvader van de Nederwiet’ ten volle verdient. Hij overleed op 88-jarige leeftijd in verpleeghuis De Voord in Elburg. VOC-voorzitter Derrick Bergman gedenkt hem op gepaste wijze… In de jaren vijftig werkt Kees op een hele reeks scholen als leraar. Nergens blijft hij lang en altijd brandt wat hij zijn horizonkoorts noemt. Kees wil de wijde wereld in, avonturen beleven, vreemde culturen leren kennen. Zo belandt hij in 1951 in Marokko. In de kashba van Tanger rookt hij voor het eerst cannabis, in de vorm van Kif. Lees verder»